torsdag den 11. december 2014

Idealproportioner

 Denne tegneøvelse bestod af 2 dele. Først skulle vi tegne en menneske krop ud fra vores egen hukommelse. I del 2 skulle vi bruge vores bagside på vores papir. Ud fra tanken om det gyldne snit skulle vi inddele kardus papiret i 8 linjer. Så skulle vi tegne figuren igen hvor vi satte navlen i midten på papiret og det var lidt nemmere at tegne ud fra.
Jeg synes at mit realisme billede, uden det gyldne snits proportioner er mere ideel i vores verden idag. Jeg tror mere at det billede med det gyldne snits proportioner er et billede af hvordan vi burde se ud. Også fordi at benene har den rigtige længde i forhold til vores krop. Det billede hvor der var mest realisme er den som jeg har tegnet efter det gyldne snits proportioner fordi at benene og andre legemer har de rigtige længder.


Kropsidealer

Kropsideal handler om kontrol.

For unge teenagepiger handler kropsidealer om at have kontrol over sig selv. De handler ikke om at være slank, som mange ellers tror.  Jeg tror at i nutidens senmoderne samfund er det vigtigt at selvom at det er vigtig at skulle være tynd og have en god talje, så er det også skadeligt hvis man bliver for meget påvirket af det. Det er et kæmpe emne i vores samfund og jeg mener at det er noget der skal ændres fordi det ikke er sundt.


torsdag den 4. december 2014

Øjet-lermodel.
Øvelsen i denne opgave var at gengive det jeg er med øjet. Her prøver jeg at gengive virkeligheden.
Lord Sivas-Tanken.
Her var det mit job at sætte en tanke i gang, en slags mening, en filosofi endda, og ved øjet på clementinen viser det det blinde øje om en gammel legende, som hedder Lord Sivas.
Følelsen-Splittelsen.
Her skulle jeg prøve at lave en følelse af splittelse ved at splitte frugterne fra hinanden og efterlade den anden i kulden uden skal på. Jeg skulle gengive en fortolkning af min gengivelse af splittelsen. Det endelige mål er at gengive en følelse i mit motiv.

tirsdag den 4. november 2014

Se og Hør- Farvebrik


I denne opgave har jeg lært at arbejde med farveteori, altså hvordan man laver og opbygger farver. Jeg har således også lært at male med akrylmaling, som er helt nyt for mig. I opgaven har jeg også lært at bruge målestoksforhold med grid-nettet.
Jeg startede med at tegne mit papir op i felter, som passede med grid-nettet og derefter kunne jeg måle nøjagtigt hvor stregerne skulle lige og tegnes. Efter det tegnede jeg skitsen af maleriet og derefter gik jeg igang med farveteorien med blanding af alle farverne og hvordan jeg skulle gøre farverne lyse og mørke forskellige steder i billedet, det har meget stor betydning i billedet.




Det her er billedet af det endelige maleri. Jeg føler jeg har arbejdet godt med opgaven og har lært hvad opgaven gik ud på og har prøvet på at få det til at ligne farvebrikken med de rigtige nuancer og farver. Det har taget 2 moduler at male maleriet.



lørdag den 25. oktober 2014

Georges De la Tour ( Den nyfødte) 1945
På dette billede er der to kvinder hvor den ene holder en baby. De sidder i et mørkt rum og den eneste lyskilde der stort set er på billedet kommer ud gennem kvinden til venstres venstre hånd.  Lyset er skjult bag figuren på en måde, så den er svær at fortolke.









Masaccio ”Uddrivelsen fra Paradis” (1426-1428)
Billedet "Uddrivelsen fra Paradis" kommer lyset fra en ekstern kilde hvor man ikke rigtig ved hvor lyset kommer fra fordi der er den samme lysmængde spredt ud over alle personerne. Billedet ligner at det er den "røde" djævle, som uddriver Adam og Eva ud i den varme øde ørken. Lyset beskriver meget godt hvordan de har det, hvor skidt de har det med sig selv. 

torsdag den 9. oktober 2014

Dette er en jord-farve skala, som er blandet af komplementære farve-par. Jeg startede ud med de tre primære farver og skulle blande mig frem til deres komplementære farver. Jeg prøvede at få en god overgang bed at blande farverne med eks mere og mere blå ved den orange.
 Det her billede er et billede af et stykke krøllet papir, som jeg har forsøgt at tegne. I dette billede var det vigtigt at tegne det med mindste 4b blyanter. Jeg kiggede på lyset og forsøgte så godt, som jeg kunne at tegne skyggerne ud fra det.

Jeg startede med et blankt papir, og så tegnede jeg horisontlinjen. Derefter placerede jeg forsvindingspunktet på horisontlinjen. I sådan en visualiseringsøvelse findes der kun horisontale og vertikale linjer. Efter tegnede jeg tre døre ind og placering og højden af dem skulle jeg tage på øjemål.

tirsdag den 30. september 2014

Ittens Farvecirkel

Tre primære: Rød, Blå, Gul.
Sekundære farver: Violet, orange, grøn
Og for hvert et trin en mellem tone: Gulorange, orangerød, rødviolet osv. Det er de tertiære farver

Mange kunstnere vil opnå en harmonisk klang med farverne. Og andre søger disharmonien.

Kold/varme farver: I Ittens farvecirkel betegner man normalt den højre side, som varm og den venstre som kølige. Den køligste farve er blågrøn og den varmeste farve er rødorange.
Mørk/lyse farver: De mørke of lyse farver er den skriggule og den mørkeste farve er den violette.
Komplementære kontraster: I farvecirklen kaldes de modstående farver for komplementærfarver. De tre par er :
Rød/grøn: har den mindste lysforskel
Gul/violet: har den største lysforskel
Blå/orange: den tydeligste varm/kold kontrast.
Min cirkel blev nærmest ligesom Ittens bortset fra nogle farver der ikke havde den helt originale farve, som rød.

onsdag den 27. august 2014


Dynamisk:
Dette billede har jeg valgt at lave dynamisk, det der kendetegner et dynamisk billede er at den ikke har nogen lodrette eller vandrette streger. På dette billede har jeg valgt at kalde sømanden, fordi at billedet viser to øjne som forestiller hans øjne selfølgelig, men så er hans krop 4 forskellig størrede vandbølger, som drøner imod ham for at vise at han har det svært. Det hvide er en blæksprutte med lange arme, som er efter ham.
På billedet har jeg sat 2 ovaler, som hans øjne, som skaber en del forandring i billedt. Ovalerne øger dynamikken og bevægelsen i billedet.
Blæksprutten er formet som nogle lidt væltende linjer, som viser ustabilitet og ubalance i billedet.
Bølgerne, som stormer imod ham, er egentlig blot linier som er trukket ud af balance, som gør at de er meget mere dynamiske end de lodrette og vandrette. De her linjer kan betyde dramatik, som jeg også prøver at vise ved bølgerne mod ham.



Statisk:

Det her billdede har jeg valgt at kalde blomsten.
Det der kendetegner et statisk billede er at formerne hviler meget i nulpunkterne og at det er et meget roligt og afslappet billede, hvor formerne er afbalanceret og passive.

Selve blomsten bruges til at understrege den guddomelighed der er ved blomsten. Cirklen er en meget rolig og har en harmonisk rytme.

De små nyvoksende blomster, som ikke er sprunget ud endnu, har jeg valgt at lave med vandrette og lodrette linjer, som kendetegner statiske billeder.


Ved de små blomster, som ikke er klækket er trekantens hoved trekantet, som symbolisere guddomlighed, ligesom cirklen og harmoni, trekantens tre sider symbolisere trenigheden(faderen,sønnen, helligånden). Jeg har valgt ikke at vende nogle af trekanterne på hovedet fordi jeg tror at det vil ligne at trekanten vælter eller tipper mod nogle af siderne, som så gør den mere dynamisk og levende.








tirsdag den 26. august 2014


Billedet er et statisk billede pga den horisontelle linje der går gennem, billedet. Træerne giver dog lidt dynamik da vinden blæser i dem.De der spiraller gør det dynamisk og spiralerne gør det mere tydeligt fordi der er mange af dem.







I dette billede fandt vi en diagonal trekant i billedet 
og trekanten i billedt viser harmoni i billedet 




De der spiraller gør det dynamisk og spiralerne gør det mere tydeligt fordi der er mange af dem.
Ved dette unikke billede ser vi en vildfaren ko i vildbjerg 
kompositionerne i dette billede er perkefte og dens runde former viser et dynamisk abstrakt tegn på den hellige trenighed, som koen selv betyder, i mange religioner.
et meget komposionrert billede af den verdenskendte emil bak.
Hans ansightudtryk viser ydmyghed guddomelighed og venlighed.